Zvezda Zaječarske gitarijade: Billy Idol!
Billboard

Ajdol, koji je prešao trnoviti put od pank pionira do mega zvezde, smatra se jednim od najtraženijih izvođača kada su turneje u pitanju i svaki njegov koncert rasprodat je mesecima unapred, bez obzira na teritoriju na kojoj se održava.


Prodavši čak 40 miliona nosača zvuka, Ajdol je ušao u istoriju rokenrola hitovima kao što su „Rebel Yell“, „Mony Mony“, „White Wedding“, „Eyes Without Face“, „Flesh For Fantasy“, „Cradle Of Love“ i „Dancing With Myself“. 


Plavokosi buntovnik bio je na vrhu liste želja fanova Gitarijade, koji će imati priliku da ga slušaju 30. juna na stadionu Kraljevica.

Ajdol je uvrstio Zaječar u svoju evropsku turneju Billy Idol Live! 2018.


U Srbiji je gostovao 2006. godine, na festivalu „Egzit“ u Novom Sadu i 21. juna 2010. u Beogradu na „Ušće festu“.


Bili Ajdol se oprobao i kao glumac. Prvi put je to bilo u filmu Dorsi, iako se pojavio u sasvim sporednoj ulozi. Njegov angažman u tom filmu je trebao biti veći, ali ga je sprečila saobraćajna nesreća i prelom noge. Iz istog razloga je propustio ulogu u filmu Terminator 2. U filmu Mad Dog Time je Lee Turner, unajmljeni ubica, a u filmu Svadbeni pevač (Wedding Singer 1998) se pojavljuje u ulozi samog sebe, na kraju filma.

Ulaz na Gitarijadu i korišćenje rok kampa su besplatni.