Žurka u Vrdniku za Vidovdanski sabor!

FOTO: Politika

Vidovdanski sabor će se ove godine održati od 26. do 28. juna. Iz Turističke organizacije Irig napominju da se ovaj put obeležava i 700 godina postojanja Vrdnika.

„Zbog jubileja želeli smo ovom događaju da pridamo više značaja i da ga organizujemo na visokom nivou. Zbog razvoja i značaja turizma za naše mesto, Turistička organizacija želi da i kroz Vidovdanski sabor promoviše Banju Vrdnik”, rekao je za iSerbia direktor Turističke organizacije, Dragan Dragičević.

On je dodao da su uspeli pomoću donacija i sponzorstava da obezbede sredstva za dolazak grupa Riblja Čorba i Vrelo, pa i Tropico benda, što će, čini se, doprineti kvalitetu ove manifestacije, pa shodno tome Vrdnik očekuje nekoliko hiljada posetilaca, rekao je Dragičević.

_event_management.gif

Vidovdanski sabor će ove godine imati i zanimljive goste. Naime, dolaze i muzički sastav iz Slovenije , koji će obilaziti Vojvodinu. Neće izostati ni poseta čelnih ljudi bratskog grada Versmolda, čiju podršku i prijateljstvo Vrdnik gradi i neguje godinama unazad.

Na otvaranju, u petak veče, nastupiće muzički bend Riblja čorba. Subota će biti u duhu tradicije, te će pored nastupa kulturnoumetničkih društava, gostovati etno grupa Vrelo iz Rume, dok je nedelja rezervisana za Tropico bend.

spek_riblja_corba.jpg
FOTO: Večernje novosti

Stanko iz grupe Vrelo rekao je da će koncert u Vrdniku raditi kao i svaki drugi koncert: „Sviraćemo dosta pesama sa novog albuma a izvešćemo i jednu-dve pesme sa predstojećeg trećeg albuma".

168468_kuvrelo_f.jpg
FOTO: Blic

Iz Tropico benda za iSerbia rečeno je da će vođeni sjajnim preporukama doći u Vrdnik: „Vođeni sjajnim preporukama resili smo da malo naše energije unesemo u taj zdrav život i napravimo za ljude iz Vrdnika ozbiljnu žurku! Upravo na Vidovdan imaćete priliku da čujete uživo sve pesme sa našeg novog albuma, ali i da se prisetite i uživate uz naše stare hitove". Iz Tropico benda dodaju da ako još niste posetili Vrdnik - ovo je sjajna prilika.

51dbe7b72c58d.jpg
FOTO: Budva

Ništa nije manje bitna informacije za sve vas koji ćete posetiti Vrdnik to da ćete moći da gledate i slušate decu i predizvođače KUD-a "Stevan Šalajić". Domaćini, odnosno izvođači, nedavno su imali nastup na međunarodnoj smotri folklora u Tuzli , uz standardno energičan nastup i odličnu nošnju. Već sledeći mesec će KUD ugostiti prijatelje iz Tuzle, koji će zajedno sa društvom iz Grčke, nastupiti na bazenima hotela „Termal”.

11414445_10206791672774438_976464368_n.jpg
FOTO: Sremske vesti
Izvođači na gostovanju u Tuzli

Organizatori ovogodišnjeg Vidovdanskog sabora su Turistička organizacija Irig, Opština Irig i Mesna zajednica Vrdnik.

Milica je devojčurak, a voli da peva, piše, čita i ne zaboravlja da se smeje.


Pročitajte i:

Održani Karlovački dani slobodne misli
Ovo je svetski Dan muzike!
Pozvani ste na pančevački karneval!