Završen „Filmski Front"
Pixabay

Nagradu za najbolji film u selekciji Srbija/region osvojio je film „PeloidBojana Stijovića. U oceni stručnog žirija, koji su činili rediteljka Ana Nedeljković, dramaturg Ivan Velisavljević i reditelj Josip Lukić, stoji da je reč o duhovitom filmu, u kom se ogleda stilska ujednačenost i dramaturgija koja drži gledaoce u neizvesnosti do poslednje scene.


Pobednik druge zvanične selekcije – Međunarodna selekcija, u kojoj publika bira najbolji film jeste „May Day“ (2017) belgijiskih autora Olivera Magisa i Federika De Bula.


Tokom rekordna četiri dana festivala u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada prikazano je više od četrdeset kratkometražnih filmova podeljenih u dve takmičarske selekcije, a pored glavnog programa, festival je definitivno obeležila ogromna posećenost pratećeg programa koji je ove godine sadržao i DokuFront, matine za najmlađe - Frontić, selekciju Horor filmova, radionice filmske kritike za srednjoškolce, ali i druženja van bioskopske sale. Već 16 godina, reč je o festivalu koji neguje iskrenu ljubav prema autorskom izrazu.


Izvor: filmfront.rs