Vrdnik: Obuka završena, fandrejzujemo uskoro!

Foto: Milica Savić

Treći modul se bavio tehnikama i planom prikupljanja sredstava od individualnih i korporativnih donatora, organizovanjem fandrejzing manifestacija, njihova realizacija i praćenje, ali najvažniji deo i najjači utisak na ostale ostavio je finansijski deo: finansijsko administriranje fandrejzinga.

12986898_10206523184827276_1965772200_o.jpg
Foto: Milica Savić

Predstavnici deset organizaciju, između ostalih i centar za rad sa decom, mladima i porodicom „Vrdničak", imali su priliku da čuju iskustva tri organizacije koje su ranije učestvovale u programu i da se sa njihovim predstavnicima konsultuju u vezi sa svim nedoumicama.

Gosti predavači bili su predstavnici Centra „Duga" iz Novog Sada, „Patos" iz Smedereva i Belhospice iz Beograda. U okviru predavanja predstavljena je i platforma fandrejzing.rs ,koju učesnici programa mogu da koriste u okviru svoje kampanje prikupljanja sredstava.

Da podsetimo, projekat za koji planira da se fandrejzuje novac je „Otvoreno (je) pozorište", koji postoji sa namerom da, pozorište, odnosno amfiteatar, koristi deci i kulturno-umetničkom društvu, ali i čitavoj zajednici opštine Irig. Ovakvo mesto je neophodno i zbog činjenice da je Vrdnik turističko mesto koje iz dana u dan podiže i jača svoju turističku ponudu.

12980931_10206523183387240_629863669_o.jpg
Foto: Milica Savić

Program Uspešni fandrejzing za cilj ima podršku udruženjima građana u postizanju održivosti kroz orijentisanje na raznovrsne izvore finansiranja, istraživanje novih načina prikupljanja sredstava u lokalnoj zajednici i podsticanje korporativne i individualne filantropije. Sredstva u lokalnoj zajednici će se skupljati od maja 2016. godine u narednih pet meseci.

EU%20GIF.gif

Opština Irig je prvi put izabrana za ovakvu vrstu sakupljanja sredstava, gde je u okviru projekta prepoznato jedno od konkretnih rešenja za podizanje i realizaciju već postojaćeg kulturnog potencijala, stvaranje kulturnog sadržaja i privlačenja mladih.

Pored „Vrdnička", u program edukacije prošlo je još devet organizacija, i to iz Srbobrana, Beograda, Pančeva, Zaječara, Mokrina i Čačka.


Pročitajte i:

Prvi međunarodni teniski turnir u Vrdniku!
PFM: Još samo četiri dana!
PR Sprint Art: Volite li digitalno?