Verujte u magiju hemije!

FOTO: Facebook

Leta 2015. godine nakon završene školske godine sa odličnim uspehom, Miloš je odlučio da slobodne dane provede usavršavajući sebe kao hemičara, otkrivanjem novih vidika i mogućnosti. Pohađao je školu sapuna na Hemijskom fakultetu u Beogradu, a nakon toga je stečeno znanje rešio da primeni. Okupio je mlade ljude iz svoje škole, takođe učenike smera Tehničar za industrijsku farmaceutsku tehnologiju i započeo projekat o otvaranju hemijsko-sapunske laboratorije. U njoj se izrađuje kompletna prirodna kozmetika, a za njenu proizvodnju se koriste najkvalitetnija ulja kao što su kokosovo, palmino, ricinusovo i maslinovo. Takođe, koristi lavandu, ruzmarin, limun, ali laborantima je najomiljenija ružina voda koja se koristi za pravljenje proizvoda za čišćenje akni. Bavi se i proizvodnjom parfema koristeći različita eterska ulja.

12814761_1097549823620960_6668915965554516423_n.jpg

FOTO: Facebook

Za svoj najveći uspeh smatra naučno-fantastični šou „Zaljubi se u hemiju“ u svojoj režiji, nastao u želji da otkrije vedriju stranu hemije kao nauke. Kako on kaže: „Sa hemijom se može igrati“, kako bi to dokazao zajedno sa svojim timom na sceni izvodi neverovatne eksperimente kao što su: duh iz boce, semafor, zasto novčanica ne izgori kada se zapali i mnoge druge. Publici je predstavio značaj i smisao ove nauke i iskoristio priliku da prezentuje svoje proizvode na izložbi organizovanoj nakon predstave. Organizovanjem ovog šoua pokazao je veliki aktivizam i želju da motiviše vršnjake da zavole hemiju.

Od januara 2017. godine na repertoarima pozorišta će se naći nova predstava u hemijskom duhu „Melissa lekovito carstvo“ koja možda i vas motiviše da počnete da verujete u magiju hemije.

Pored nauke i pisanja scenarija Miloš je i član organizacije „Mladi ambasadori“ gde se bavi promocijom kulture i preduzetništva, igra i folklor u kulturno-umetničkom društvu, uključen je u različite aktivnosti u svome gradu, voli cveće i kulinarstvo. Miloš je pravi primer kako trud, rad i istrajnost uvek vode na pravi put ka ostvarenju cilja, a njegov primer bi trebali mnogi da slede.


Anja čarapanka tračara svog kraja