Uživaj u prazničnoj atmosferi kod Hrama Svetog Save
Facebook stranica (Božićno seoce kod Hrama)

Događaj će svečano otvoriti Njegova Svetost patrijarh srpski Gospodin Irinej uz pratnju Reprezentativnog orkestra garde Vojske Srbije i nastaviće se na platou ispred Hrama nastupima dečijeg hora „Rastko“, Slobodana Trkulje i etno grupe „Trag“


Njegova Svetost će zajedno sa mnogobrojnim javnim ličnostima podeliti božićne paketiće za preko 1.300 dece koja su iz porodica sa mnogo dece, porodica korisnika narodnih kuhinja Verskog dobrotvornog staraljestva i dece iz domova za nezbrinutu decu. Podeli paketića prethodiće prigodan program u kojem će učestvovati hor srpske Patrijaršije „Zvonce“, koji će ovom prilikom premijerno izvesti pesmu „Kosovo i Metohija“ zajedno sa njenim autorom Nikolom Rokvićem.


Svakog dana, do 28. januara, posetioci će moći da uživaju u nastupima dečijih i crkvenih horova na jedinstvenoj konstrukciji – božićnoj jelci, a takođe će imati priliku da se provozaju fijakerom oko samog Hrama, u drvenim kućicama pronađu različite poklone, rukotvorine, suvenire, ukrase, tradicionalne specijalitete, kao i da pogledaju različite pozorišne predstave, izložbe i filmove i prisustvuju mnogim drugim aktivnostima. 

Facebook stranica (Božićno seoce kod Hrama)
Facebook stranica (Božićno seoce kod Hrama)

Paljenje Badnjaka biće održano 6. januara 2018. godine u 16 časova ispred Male crkve,  a na sam dan Božića, 7. januara 2018. godine, prvi put će lomljenje česnice biti održano na platou ispred Hrama Svetog Save sa početkom u 12 časova, dok će doček Pravoslavne Nove godine biće obeležen muzičkim programom i vatrometom.


Tokom manifestacije „Božićno seoce kod Hrama“, na platou ispred Hrama Svetog Save nastupiće veliki broj muzičkih izvođača među kojima su: Sergej Ćetković, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Lena Kovačević, Dušan Svilar, Neverne bebe, Bistrik, bend 357, hor „Jedinstvo“ iz Kotora, hor „Mokranjac, dirigent Heraldo Estrada i mnogi drugi. 


Više informacija o manifestaciji i programu možete pronaći na zvaničnom sajtu i Fejsbuk stranici.