Utisci sa filma „Ratovi zvezda: Poslednji Džedaji“
Movie Web

Publika je tokom filma bila oduševljena, što se moglo videti po reakcijama. Sala je bila ispunjena do poslednjeg sedišta, a karte su rezervisane za desetak narednih projekcija. Publika je bila sačinjena od uglavnom mladih ljudi, mada raznovrsna po svakom kriterijumu. 


Jedna devojka je ovako komentarisala film: „Mnogo je bolji od prethodnog dela. Mnogo mi se dopao, jedva čekam treći deo”, dok je jedan stariji gospodin izjavio da je sve delove gledao u bioskopu i da će nastaviti da ih gleda.


Film je imao uspešnu premijeru, a očekuje se da će zaraditi preko dve milijarde dolara (prethodna dva su zaradila preko 3 milijarde dolara). 


Kritičari su bili veoma blagonakloni sa ocenama. Rotten Tommatoes, sajt koji pokriva čitavu mrežu kritičara, ovom filmu je dao ocenu „veoma svež“ sa čak 93%, a na istom sajtu, publika je film ocenila sa neverovatnih 99%. 


Sajt Metacritic ga je ocenio sa 85%. Kritičari sa New Yorker-a su ga ocenili kao najzabavniji film Ratova zvezda ikada. Negativni komentari su bili retki, poput Pitera Debridža iz magazina „Variety“: Generalno, film je razočarenje


Rajan Džonson, režiser filma je bio ili previše jak ili previše slab da popusti pritiscima korporativne prirode od strane producenata, pa smo tako dobili najduži i najmanje važan film u franšizi. 


Film se počeo prikazivati u Srbiji od 14-og decembra u svim bioskopima. Očekuje se da će se prikazivati minimum dva meseca.