Uskoro: Zajedno do bine u Vrdniku!

Foto: Wild Apricot

Prvobitna ideja o radu na prikupljanju novčanih sredstava za izgradnju pozorišta na otvorenom (amfiteatru) korigovana je gore pomenutom idejom usled težih uslova za dobijanje građevinske dozvole, ali i praktičnosti koju pruža činjenica da će bina moći da se koristi na više lokacija.

Centar „Vrdničak“ će kroz različite aktivnosti i događaje pokušati da prikupi sredstva za binu koja će imati isti cilj: da koristi deci i kulturno-umetničkom društvu, ali i čitavoj zajednici Opštine Irig.

_event_management.gif

Tokom razmišljanja o tome šta na lokalu još nedostaje, zaključili smo da Opština nema dovoljno sredstava za pružanje dodatne obrazovne podrške deci iz osetljivih grupa; obrazovne i zdravstvene institucije, kao i Interresorna komisija, ne mogu da obezbede usluge logopeda i defektologa, što otežava rad sa decom kojoj su takve usluge potrebne.

Shodno tome, bina će se besplatno davati za organizovanje događaja na teritoriji Vrdnika, a za svaku drugu vrstu manifestacije organizovane van ove varošice davaće se donacija za korišćenje koja će biti namenjena obezbeđivanju usluga logopeda i defektologa za decu u opštini Irig.

Dakle, binom iz projekta „Otvoreno (je) pozorište" nećemo samo povećati turističku ponudu Banje Vrdnik, već ćemo i njenim izdavanjem i uplatom donacija shodno tim sredstvima obezbediti deci iz osetljivih grupa da dobiju neophodnu pomoć u razvoju i školovanju, a vrtić i škole bi dobili znatnu pomoć u primeni inkluzivnog obrazovanja.

Članice centra „Vrdničak” završile su obuku Uspešni fandrejzing, koji se održao u Beogradu, a koji realizuje fondacija Trag. Do ove godine 120 organizacija je učestvovalo u programu, a ovo je prvi put da je jedno udruženje iz opstine Irig dobilo priliku da učestvuje.

12874479_10206310026458450_1623135373_o.jpg
Foto: Milica Savić

Zajednica i mediji su obavešteni o planovima, dobili smo podršku mesne zajednice, potpisan je ugovor sa Trag fondacijom, a akcije za petomesečno prikupljanje sredstava su definisane. U planu je da prva akcija krene u narednih nekoliko nedelja, a novac za montažno-demontažnu binu možemo sakupiti zajedno do 15. oktobra 2016. godine. Koliko se novca skupi - Trag fondacija duplira, zato vas pozivamo da zajedno oplemenimo našu zajednicu!

Vašu donaciju možete uplatiti na sledeći žiro račun Vojvođanske banke: 355-3200348795-66.

Pročitajte i:

Vrdnik: Želite li i vi pozorište na otvorenom?
Vrdnik: Od obuke do pozorišta na otvorenom
Vrdnik: Obuka završena, fandrejzujemo uskoro!