U susret Webit festivalu
webit.org

Webit predstavlja jednu od najvećih globalnih zajednica ljudi fasciniranih tehnologijom i digitalnom transformacijom biznisa i društva uopšte. Kroz niz festivala širom sveta, okuplja nekoliko hiljada posetilaca iz više od 100 zemalja na mnogo različitih lokacija. 


Ovakav fesival prvi put je održan 2009. godine, u organizaciji Plamena Ruseva, osnivača Webit fondacije. Prvih par godina održavan je samo u Sofiji, nakon čega je festival organizovan na  još nekoliko lokacija širom sveta. 


Ukoliko imate veze sa IT tehnologijama, postoji mnogo razloga iz kojih morate posetiti Webit festival. Dobićete jedinstvenu priliku za povezivanje i eventualnu saradnju sa liderima u ovoj oblasti iz celog sveta. Webit okuplja učesnike iz svih sfera digitalnih tehnologija i pruža vam najnovije informacije iz digitalnog sveta.


Što se Srbije tiče, prema nekim podacimau IT sektoru posluje oko 2000 kompanija, od čega oko 10 odsto startap kompanija. Procene stručnjaka govore da je godišnja zarada od izvoza informacionih tehnologija oko milijardu evra. Ovi podaci ukazuju na to da su naši stručnjaci cenjeni i traženi na svetskom tržištu, ali nam ipak nedostaje preduzetnički duh. 


Festivali poput Webit-a upravo služe za razmenu ideja, ostvarivanje kontakata i unapređenje poslovanja, a idealno su mesto za promovisanje startap kompanija. Sa posetiocima iz 111 zemalja, više od 300 izlagača, 500 predstavnika medija, 500 investitora, 1500 startap kompanija, u opuštenoj festivalskoj atmosferi sa raznolikim zabavnim sadržajem, Sofija će od 13. do 15. maja biti vaša idealna destinacija.


Izvor: www.webit.org