U petak se obeležava Svetski dan srca! ♥

Ritam koji pokreće i taktovi koji čine da nam srce brže kuca nisu korisni samo za naše dobro raspoloženje, već i za zdravlje. Upravo zato, Sokolsko društvo Beograd „Matica“ i Gradski zavod za javno zdravlje grada Beograda, pod pokroviteljstvom kompanije Belgrade Waterfront, obeležiće ovaj značajan datum u zdravstvenom kalendaru zanimljivim radionicama i animacijama, uz pomoć gostujućih baletskih i plesnih grupa. 


Popularne note i „zarazni“ ritmovi vladaće Promenadom kao i mnogo puta do sada, a ovaj put su praćeni i važnom porukom brige o sebi i staranja o zdravom telu i srcu.

„Svetski dan srca“ je manifestacija od opštedruštvenog značaja koja se od 2000. svake godine obeležava u celom svetu sa ciljem da se povećanje nivo svesti stanovništva o tome da se oboljevanje i umiranje od kardiovaskularnih bolesti može sprečiti uvođenjem zdravih stilova života i na taj način produže produktivne godine života radno aktivnog stanovništva, smanje troškovi lečenja i ekonomske posledice. Svake godine u svetu od bolesti srca i krvnih sudova mozga umire 17,1 miliona ljudi, što stavlja ovaj uzrok smrti na vodeće mesto.

Osim što pozitivno utiče na raspoloženje, fizička aktivnost pomaže da ostanemo u najboljoj formi, a nema zanimljivijeg načina da se telo pokrene od onog uz ritam muzike! Kombinacija lepog i korisnog čini ovaj događaj na Sava Promenadi idealnim za kraj radne nedelje, na koji su svi pozvani, kako bismo zajedno plesali za zdraviju budućnost.