Svečano otvoren Narodni muzej u Beogradu
Pixabay

Svečanom otvaranju prisustvovali su državni zvaničnici, različite ličnosti iz sfere umetnosti i kulture, kao i mnogobrojna publika. Ceremonija otvaranja je počela video-spotom u kome baletski igrač Sergej Kolinjin igra u Atrijumu Narodnog muzeja. Takođe je izveden i multimedijalni program, a hor Kolibri je izveo himnu Srbije „Bože pravde“.


Bez obzira na kišu koja je padala, mnogobrojna publika se okupila ispred zgrade Narodnog muzeja, te je uživala u projekciji na prednjoj fasadi zdanja, gde su građani mogli da vide autore i njihova dela koja su izložena. To je bio i prvi video spektakl ovakve vrste u našoj državi.


Direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković je na svećanosti izjavila da je Muzej od svog osnivanja svedok istorije koji je delio sudbinu naroda. Ona je rekla da je danšnjom svečanošću obeležen sveukupan zamah poduhvata, koji se dešava jednom u našim životima.


Ulaz u Narodni muzej će 30. juna i 1. jula biti besplatan, a radiće od 10 do 22 sata, dok 3. jula počinje uobičajeno radno vreme. 


Izvor: rts.rs