Kako nastavni kadar može suzbiti vršnjačko nasilje?
Promo

Vršnjačko nasilje u Srbiji, na žalost, nije retka pojava. Vršnjačko nasilje predstavlja svaki vid nasilja između dece istog ili sličnog uzrasta. Pritom se ne misli samo na fizičko nasilje (udaranje, guranje, oduzimanje i uništavanje stvari), već i verbalno ili emotivno zlostavljanje, koje podrazumeva: vređanje, ismevanje, nazivanje pogrdnim imenima, ruganje, diskriminisanje dece iz društva itd.


Portal Srbija Danas je nedavno objavio podatak, iznesen na tribini pod nazivnom „Vršnjačko nasilje”, da Srbiji 44% učenika u školama trpi vršnjačko nasilje, a da je svaki peti učenik žrtva ismevanja.

Da li se može i kako uticati na suzbijanje ove vrste problema?

Kako bi se došlo do adekvatnog odgovora na ovo pitanje, udruženje „Drug nije meta” kroz informisanje i edukaciju je intenzivno fokusirano na prevenciju vršnjačkog nasilja. Ove godine, po drugi put organizuje konferenciju koja će okupiti studente pedagogije, psihologije i ostalih profesija koje zahtevaju rad u školama, imajući u vidu da će upravo oni u budućem radu sa učenicima biti ključna karika u promeni stanja u Srbiji kada je reč o vršnjačkom nasilju.


Konferencija će se održati 17. maja 2018. godine, sa početkom u 9.30 časova u Domu omladine u Beogradu. Ulaz je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta, neophodna prijava.


O tome kako se možete prijaviti, koje teme će se pokriti i ko će učestvovati na konferenciji, pronađite na ovom linku.


Prijavite se i otkrijte kako vi možete uticati na suzbijanje vršnjačkog nasilja!