Ivanjica: Sutra počinje  „Nušićijada“
Facebook

Festival će biti u znaku jubileja, 180 godina od izgradnje crkve u Ivanjici, 150 godina od prve knjižnice i čitaonice u varoši, četiri decenije od nastanka dečijeg vrtića, a deo programa posvećen je stogodišnjici završetka Prvog svetskog rata.


Nušićijada“ će obeležiti ove jubileje brojnim izložbama, tribinama, performansima i drugim akademskim sadržajima. Posetiocima festivala pokloniće se glumci kragujevačke scene „Joakim Vujić“ sa predstavom „Gospođa ministarka“, prvakinje Pozorišta na Teraziijama, Ljilja Stjepanović i Elizabeta Đorevska u komadu „Dva mirisa ruže“potpomognute muzikom mariača, kao i glumci amaterskih pozorišta iz Gornjeg Milanovca i Ivanjice.


U muzičkom delu programa nastupiće grupa „Ođila“, a ljubitelji italijanske muzike moći će da uživaju u koncertu grupe „Amarkord“, dok će bend „Divanhana“ posetiocima prirediti odličnu zabavu izvodeći tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasične muzike 20. veka, a u sličnom tonalitetu pridružiće im se i EJO–ethno jazz orchestra


Zvuke starih dobrih vremena u gradić na Moravici doneće grupa „S vremena na vreme“, dok će Amy Winehouse tribute band, izvesti vanvremenske hitove ove nezaboravne kantautorke. Na velikoj koncertnoj sceni goste festivala zabavljaće pop zvezda Željko Joksimović, grupa „Lexington“ i popularni pevač Haris Džinović.

Kao posebna i veoma značajna celina festivala, Dečija scena će okupiti mnogobrojne izvođače, glumce, muzičare, crtače, animatore, a ove godine organizatori su za najmlađe pripremili i mnoštvo iznenađenja u potpuno novom ambijentu.


Već tradicionalno u ulozi Branislava Nušića i ove godine je glumac Milan Milosavljević, koji će na svečanom otvaranju devete obnovljene „Nušićijade“ preuzeti ključeve grada i proglasiti trodnevni režim življenja male srpske varoši.


Izvor: Blic.rs