Smederevo: Treći „Teatar u tvrđavi”!

Foto: Srbija top 10

Festival otvara Narodno pozorište „Toša Jovanović” iz Zrenjanina 6. jula predstavom „Čovek je čovek” po tekstu Bertolta Brehta, a u režiji Anđelke Nikolić.

Naredni dan, 7. jul, zamišljen je kao porodični dan, te će se izvoditi predstava „Magareće godine” pozorišta „Boško Buha” iz Beograda, u režiji Marka Manojlovića. Predstava je namenjena za starije od osam godina, pa je roditelji i deca zajedno mogu pratiti.

„Boško Buha“ igra i predstavu „Iza kulisa“ 8. jula, po tekstu Majkla Frejna. Režiju ove predstave potpisuje Jug Radivojević. Predstava duhovito oslikava život pozorišnih glumaca na sceni i van pozorišnih uloga.

Šekspirova tragedija „Julije Cezar“, u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor, Grad Teatra Budva i Centra za kulturu Svilajnac, u režiji Kokana Mladenovića, na repertoru je 9. jula.

„Kafanica, sudnica, ludnica“ ili „satirično kabaretsko farsična alegorija o uzrocima posrtanja kroz vreme našeg malog naroda“ Brane Crnčevića, rediteljsko ostvarenje Miroslava Trifunovića, pozorišnu publiku očekuje 10. jula, a izvodi je Šabačko pozorište.

Poslednja predstava „Valjevska bolnica”, rađena u koprodukciji Kruševačkog pozorišta i Centra za kulturu „Vuk Karadžić“ iz Loznice, a koju je režirao Slavenko Saletović, na program je 11. jula. Predstava je nastala po trećem delu Ćosićevog romana “Vreme smrti”.

_veb_novinarstvo.gif

Istog dana dodeljuju se nagrade za najbolju predstavu festivala, mladu nadu, najbolje glumačko ostvarenje po oceni publike. Stručni žiri koji dodeljuje nagradu za najbolju predstavu čine glumica Nina Janković, dramski umetnik Ivan Mihailović i pijanistkinja Dragana Dimić.

Festival se održava pod sloganom Kretanje, a celokupan program država se u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Vidimo se u Tvrđavi!

Jovana je vesela devojka čiji je jedini cilj da vas nasmeje zabavi!

Pročitajte i:

Zemun dobio istorijsku stazu slavnih!
Mladi operomani boravili u Njujorku!
Očekujte 16. Festival uličnih svirača!