SJPD: Proslava 140 godina postojanja!

Na programu koncerta su i kompozicije koje ukazuju na zajedničke korene i preplitanje tradicija (Ojos pretos ili Ruse kose, Mi kerido mi amado ili Kad ja pođo na Bembašu). Tu su zvuci gitare i pesme Španije - pradomovine Sefarda. Pored hora SJPD, učestvuju i sjajni, mladi gitaristi: Mladen Pecović i Nemanja Kanacki (gitare), Dušan Petrović na perkusijama, Nevena Radivojević za klavirom, a dirigentica je Bojana Radivojević.

output_6cz6ud.gif

Srpsko –jevrejsko pevačko društvo (SJPD) osnovano je u Beogradu davne 1876. godine, ali se po prvi put pod ovim imenom registruje kao pevačko društvo, udruženje, 2009. godine. Godinama je redovan učesnik svih festival i takmičenja u zemlji i inostranstvu, kao i različitih državnih manifestacija.

Prioritet je očuvanje i promocija jevrejske muzičke baštine tako hor na programu ima široku paletu kompozicija - aškenaske, sefardske, hasidske, sinagogalne - peva na ladino jeziku, jidišu i hebrejskom, ali i staroslovenskom, srpskom, engleskom, latinskom, španskom, nemačkom, italijanskom, ruskom, francuskom, hrvatskom i drugim jezicima.

Više informacija možete pogledati na sajtu ovde

Pročitajte i:

Uskoro: Zajedno do bine u Vrdniku!
Otvoren konkurs za ovogodišnji Filmski front!
IGF: Igra produžena za još jedan dan!