„S vremena na vreme” u Smederevu

FOTO: Centar za kulturu Smederevo

Priredila: Katarina Miladinović

Četiri glasa, četiri gitare, Asim Sarvan, Ljubomir Ninković, Miomir i Vojislav Đukić, pred publikom u Smederevu izvešće antologijske hitove kojima su utemeljili domaću akustičnu scenu i obeležili 70-e i 80-e godine prošlog veka.

Njihova grupa „S vremena na vreme” nastala je tako što su se članovi povremeno okupljali kako bi snimali pesme za potrebe programa Radio Beograda. Bili su pioniri u uvođenju tradicionalnih elemenata u rok muziku. Kombinacija akustučnog i električnog, sklad vokala uz prateće zvuke šargije, orgulja i tradicionalnih mandolina odlikuju njihove pesme.

604x320_1600_S_vremena_na_vreme.jpg

FOTO: MjuzNews

U prvom periodu postojanja grupe stvoreni su hitovi „Moj svet”, „Kao vreme ispred nas”, „Put putuje karavan”, „Tema clasicca”, „Traži mene”, „Jana” i mnoge druge.

Nakon 14 godina pauze, koncertom u Sava Centru 1993. godine, započeli su sedmogodišnji period obeležen live snimcima i studijskim albumom „Posle kraja”.

Treći ciklus postojanja je ispunjen koncertnim aktivnostima. U Kolarčevoj zadužbini 2013. godine obeležili su 40 godina od objavljivanja prvog hit singla „Sunčana strana ulice”. Usledili su koncerti u Beogradu (Beer Fest, Mixer House), Nikšiću (Bedem Fest), Kragujevcu i Pančevu na kojima je publika, pored poznatog opusa i pesama koje su izdržale test vremena, imala prilike da čuje i neke nove ili neobjavljene kompozicije.

Izvor: Centar za kulturu Smederevo

Katarina Miladinović