Koja je spona između modelinga i društvenih uloga
Promo (e!mankipacija)

Reč je o „Rol-modeling fest”-u, koji će se održavati u KC Gradu, 27. oktobra od 15 do 20 časova. Tokom pet sati festivalskog programa posetioci će imati priliku da se oprobaju u ulogama modnog (i društvenog) modela, ali i kreatora.


Festival je koncipiran tako da se sastoji od interaktivnih radionica, na kojima će posetioci moći da sarađuju sa istaknutim plesnim i vizuelnim umetnicima, kao i sesije posvećene mentalnom zdravlju, te sociološke panel diskusije o rodnim ulogama.

rawpixel.com (Freepik)
rawpixel.com (Freepik)

U fokusu Rol-modeling festival-a je svakako koncept društvenih uloga. S tim u vezi, na festivalu će se obrađivati teme i tražiti odgovori na pitanja:

  • koja su ograničenja savremenih „alternativnih” i „mejnstrim” društvenih uloga,
  • gde leže njihovi skriveni potencijali za ostvarenje individualne slobode,
  • kako vidimo poželjne društvene uloge, 
  • kako mirimo sopstvena i očekivanja drugih (u odnosu na nas same, ali i celokupno društvo).

Ideje, do kojih se bude došlo, biće artikulisane kroz fotografiju, modni dizajn, ples i društvenu teoriju.

„Cilj nam je da tendencijski, polako, ali sigurno, sistematski transformišemo naše društvo, kroz programe udruživanja potencijala mladih i inkluziju različitosti. Organizovanim kreativnim mehanizmima, želimo da podižemo svest mladim ljudima o važnosti negovanja kulture, ali i da podižemo svest mladih o njihovoj ulozi i odgovornosti u ovom procesu – a sve to zarad lepih ideja koje se tiču naše zajedničke pravednije i srećnije budućnosti” - e!mankipacija.

Pozivamo vas da dođete sutra, 27. oktobra u 15 časova u KC Grad da se zabavite i nešto naučite na prvom Rol-modeling fest-u.


Izvor: e!mankipacija