Srednjoškolci, dođite da se zabavite na Rock5Roll festu
ROCK 5 ROLL FEST 2019. (PrintScreen, YouTube)

Prve večeri festivala, 6. septembra od 21 čas, beogradsko amatersko pozorišteTeatar 5 će na velikoj sceni, u školskom dvorištu Pete beogradske gimnazije, odigrati mjuzikl „Neki to vole vruće” u režiji Zorana Rakića.


Naredno veče, 7. septembra sa početkom u 18 časova, na istoj sceni, održaće se „bitka bendova”, gde će se takmičiti šest autorskih i srednjoškolskih bendova. Pored toga, publika će imati priliku da čuje i revijalni bend „Kika”, kao i bend „Lemuri”, koji je prošle godine dobio nagradu publike.

„Rock5Roll fest” je nastao 2017. godine na inicijativu đaka Pete beogradske gimnazije, sa idejom da organizuju takmičenje srednjoškolskih autorskih bendova.


Ove godine se festival organizuje po treći put, a finansiran je od strane Ministarstva omladine i sporta, koje je obezbedilo preko 143 miliona dinara za finansiranje projekata u kojima učestvuje preko 38.000 mladih. Kako navode na sajtu Ministarstva, cilj je da se mladima stvore uslovi u kojima neće osetiti potrebu da napuste Srbiju, već da upravo u njoj rade, osnivaju porodice, ostvare sopstvene potencijale i snove, pružajući sebi, svojoj porodici i svojim najbližima sve što je potrebno mladoj osobi u savremenom svetu.