Retro šik u izvođenju Magnifica u „Belekspocentru“
Strangefear

Beogradska publika će posle četiri godine dobiti priliku da ponovo uživo čuje pesme „Haljinica boje lila“, „Pukni zoro“, „Divna“, „Samo malo“ i druge hitove koji su obeležili period nešto duži od poslednje dve decenije njihovog stvaralaštva.


U svojoj izjavi medijima Nikola Pejaković je istakao da se raduje nastupu sa Magnificom jer je on pre svega dobar čovek i muzičar sa veoma mnogo talenata. On se sa posebnim emocijama seća snimanja spota za pesmu „Divna“ u Ljubljani. Prema Nikolinim rečima Robert i njegova porodica su ga divno dočekali u Sloveniji i tih dana su imali zaista sjajnu saradnju tako da je sve u vezi sa snimanjem pesme „Divna“ bilo divno, te stoga sa zadovoljstvom očekuje njihov zajednički nastup u Beogradu.


Pored numera iz serijala „Montevideo“ koji su našli svoj put do srca publike i van televizijskih ekrana i pesma „Divna“ iz serije „Senke nad balkanom“ je postala rado slušana među pripadnicima svih generacija. Ovu pesmu odlikuje melanholična melodija koja praćena stihovima donosi emociju karakterističnu za bosanski sevdah.


Magnifico se kroz svoj rad poigrava sa muzikom različitih žanrova od folka, preko elektro, pa sve do popa i roka unoseći u njih i izvesnu dozu svog karakterističnog humora. On svoju muziku opisuje kao kombinaciju džeza i balkan-disko šlagera. U svojoj dosadašnjoj karijeri snimio je jedanaest albuma, a njegov album „Eksport-import2004. godine postigao je uspeh u mnogim evropskim zemljama, a izdavačka kuća Soni objavila ga je u čak pedeset šest država. Tokom karijere sarađivao je sa poznatim imenima iz sveta muzike poput španske dive Kasal i vojnog orkestra „Stanislav Binički“.


Ulaznice za ovaj koncert mogu se nabaviti putem „Gigs Tix“ i „Eventim“ prodajne mreže, po ceni od 1.190 dinara za parter i 1.790 dinara za VIP.


Izvor: Facebook event