Razmeni knjigu na petom festivalu knjige „ČitamЧиташ“
ČitamČitaš

Otvaranje Festivala zakazano je u 13 časova, a posetioci će sve do 22h moći međusobno da razmenjuju knjige.


Posetioce takođe očekuju radionice, tribine i filmske projekcije koje u fokusu imaju knjigu, a koji će trajati do deset uveče. Posebno se izdvajaju dva sata trampe stripova u okviru koje će biti organizovana i radionica stripa, kao i već poznata aktivnost na Festivalu „Poznati čitaju“.


Mesto starog bioskopa „Zvezda“ na Terazijama biće pretvoreno u mesto na kome se slavi čitanje, razgovara o knjizi, razmenjuju preporuke, ali i pročitana dela.


Cilj festivala je širenje kulture čitanja među svim generacijama i revitalizacija prostora bioskopa kroz popularizaciju knjige kao medija. Korišćenjem starog bioskopa „Zvezda“, Festival pored svoje primarne svrhe, a to je promocija kulture čitanja, pokušava da utiče na svest ljudi o nestanku kulturnih mesta sa mape kulturnih događaja ovog grada i značaju njihovog povratka na istu.


Festival se realizuje u okviru udruženja Evropa Nostra Srbija uz podršku Narodne biblioteke Srbije.

Tokom čitave godine organizacioni tim festivala sprovodi aktivnosti kao što su posete osnovnim i srednjim školama, radionice, tribine, predavanja, mini-razmene knjiga, poklanjanje knjiga u javnom prostoru, javnom prevozu itd.

ČitamČitaš
ČitamČitaš