„Rasplitanje“ u „Bazi Crna ovca“

FOTO: Slavko Stamenić

Rasplitanje je počelo u februaru ove godine uz pivo, dobru muziku i priču dvoje neafirmisanih mladih umetnika. Sve posle toga je zapisano na beloj karton peni.

Tamara Naumović je autorka portala Blacksheep od 2015. godine i od tad „zapliće“ svake srede u okviru svoje kolumne „Zaplitanje jezikom“, a Slavko Stamenić svoj beg u realnost razvija kroz crno-beli film.

tamara.i.slavko.blacksheep.rs.jpg

FOTO: Slavko Stamenić, Tamara i Slavko


Zašto izložba?

„Izložba je bila logičan ishod i predstavlja kulminaciju našeg zajedničkog rada poslednjih nekoliko meseci. Smatramo da tekst i fotografija treba da prate jedno drugo zbog jednog celovitog, potpunog, doživljaja same ekspresije stvaraoca i percepcije posmatrača. Da, i tekst može da bude deo izložbe.“

Jednostavnije, tekst i fotografija prave neraskidivu vezu još od početka nove era blogovanja.

Ovo je književno veče alternativnog karaktera, gde vi čitate, a Tamara i Slavko pitaju.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 22. maja.
Radno vreme „Baze Crna ovca“ je od 17 do 21 h.

slavko1.blacksheep.rs.jpg

FOTO: Slavko Stamenić

„Baza Crna ovca“ je udruženje osnovano sa ciljem promovisanja kulture i umetnosti kroz radionice, kurseve, književne večeri i izložbe.

Ideja se rodila pre tri godine kada se grupa mladih okupila oko portala Blacksheep koji danas broji više od 350 autora iz zemlje i regiona i preko 30.000 pratilaca.

Nakon tri godine, javila se potreba za fizičkim prostorom i u tom cilju otvoren je i kulturni centar „Baza Crna ovca“ koje je mesto okupljanja, razmene novih znanja i ideja, druženja i širenja kulture i umetnosti za mlade i sa mladima.

Biljana Dražović