Prvomajski koncert Ramba Amadeusa u Kombank dvorani
Facebook stranica Ramba Amadeusa

Rambo Amadeus, odnosno Antonije Pušić, na muzičkoj je sceni decenijama. Prvi album „O tugo jesenja” pojavio se 1988. godine, nakon čega je objavio preko 10 albuma među kojima su i „Hoćemo gusle”, „Psihološko-propagandni program M-91”, „Lažni car Šćepan Mali”,  „Don’t happy be worry”, „Hipišizik metafizik” i ostali. 


Koncerti Ramba Amadeusa oduvek su bili jedinstveni, jer se zasnivaju na specifičnom spoju stand-up nastupa i sviranja muzike. Otuda je uz muzičku kompleksnost za njegove nastupe karakteristična duhovitost i doza komike. Njegov bend sviranjem vešto kombinuje džez, fank, etno i rok zvuk, praveći jedinstvenu muzičku fuziju. Takva muzika odgovarajuća je podloga za Rambove oštre satirične tekstove i duhovite dosetke i digresije, kojima publiku vodi kroz društvene apsurde današnjice.


Na pitanje zašto se odlučio da održi koncert za 1. maj, Rambo Amadeus odgovara:

„Volim da sviram u Domu sindikata, to mi je najdraža sala u gradu. Prošle godine nisam svirao, strpljivo sam čekao da se sala renovira. Sa velikim zadovoljstvom sam prihvatio poziv novog menadžmenta Dvorane da sviram za otvaranje, krajem aprila. Naravno da sam se odlučio za 1. maj, međunarodni praznik rada, jer sam i sam radnik – neposredni proizvođač u oblasti kulture, pa prvi maj smatram, pored rođendana, svojim jedinim pravim praznikom, koji ću proslaviti radno i svečano u Dvorani.”


Karte za koncert Ramba Amadeusa u Kombank dvorani su u prodaji, na svim prodajnim mestima Eventima.


izvor: eventim.rs/ramboamadeus.com