Prvi međunarodni teniski turnir u Vrdniku!

FOTO: Sremski sport

ITF veteranski turnir u tenisu održaće se u Vrdiku na terenima hotela Premier Aqua od 28. aprila do 1. maja, a značajan je zbog toga što je prvi međunarodni turnir koji će se organizovati u Vrdniku, a na kojem će učešće uzeti oko sto tenisera iz mnogih država širom sveta.

-profesionalno_odevanje.gif

Jedan od organizatora turnira, Dragan Potić, istakao je da je izuzetno zadovoljan što se Banja Vrdnik nalazi na svetskoj mapi teniskih dešavanja i što se radi na turističkoj ponudi ovog mesta. Dragan za iSerbia kaže da će u to vreme na turniru biti oko 20-30% stranaca. „Biće sigruno oko 80 do 100 učesnika, vrlo je ozbiljna stvar, a i Vrdnik se našao čak i na kalendaru ITF-a".

U oktobru održan prvi teniski turnir u Vrdniku

U oktobru prošle godine Vrdnik je bio turistički centar u okolini upravo zbog toga što je održan prvi teniski turnir, koji je okupio ukupno 64 takmičara. Oni su se nadmetali u četiri kategorije: singlovi, dublovi, 45+ i 55+. Odaziv je, kako organizatori kažu, bio odličan, a Vrdnik je dobio još jedan razlog zbog kojeg se visoko kotirao kao turističko mesto.

Uprvo je taj prvi teniski turnir bio odskočna daska za dalja sportsko-teniska dešavanja u ovoj varošici, jer je nakon njega u Vrdnik stigla delegacija iz Teniskog saveza Srbije da pogleda terene. Nakon toga, oni su poslali ITF-u zahtev za organizovanje tri fjučersa. „Međutim, mi smo dobili odgovor da moramo da imamo tri terena isto orijentisana kako bi mogli da se igraju fjučersi i čelendžeri, a mi imamo dva", navodi Dragan i objašnjava da kada se taj tehnički deo sredi, prijava može ponovo da se šalje. „Tada bi fjučersi u Vrdniku bili jedini u Srbiji", ističe on.

vrdnik_panorama_1_clodqs.jpg

FOTO: UTNV

Potić dalje objašnjava da za veteranski ITF nisu potrebna tri isto orijentisana terena, pa je tako ideja za organizovanje predstojaćeg turnira i nastala.

Šta će se dešavati u Vrdniku?

Krajem juna za vreme proslavljanja tradicionalnog Vidovdanskog sabora , kada je Vrdnik destinacija velikog broja turista, održaće se rekreativni turnir dublova, gde će moći da se prijave svi ljubitelji tenisa. Mesec dana kasnije, veteranski turnir (35+, 45+ i 55+ ) pod nazivom Premier open biće održan od 23. do 24. jula.

Potić najavljuje da se, za drugu polovinu juna, radi na organizaciji profesionalnog basket turnira tri na tri, koji će takođe okupiti veliki broj stranaca. „Planira se oko 32 ekipe, što još više povećava posećenost Vrdnika", kaže on.

Informacije o učesnicima turnira možete pogledati ovde .

Vidimo se!


Milica je devojčurak, a voli da peva, piše, čita i ne zaboravlja da se smeje.