Preminuo glumac Nebojša Glogovac
Facebook

Glogovac je pre 10 dana primljen u Institut za onkologiju. Prema tadašnjem pisanju medija, glumac je bio teško bolestan, a njegovo zdravstveno stanje okarakterisano je kao ozbiljno.


Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. godine u Trebinju. Glumu je upisao 1990. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U klasi profesora Vladimira Jevtovića, sa njim su još studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović. Njegova prva filmska uloga bila je u filmu „Vukovar, jedna priča“, a prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu „Ubistvo sa predumišljajem“. 


Glogovac je, takođe, bio upešan pozorišni glumac i od 1996. godine bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Neke od njegovih pozorišnih uloga bile su u predstavama „Sumnjivo lice“, „Hadersfild“, „Metamorfoze“, „Lutalica“ i mnoge druge. Veliku popularnost je stekao ulogom Zlatka Gavrilovića u televizijskoj seriji „Porodično blago“. Neke od rola koje će ostati zapažene su uloge u filmovima „Nebeska udica“, „Munje“, „Klopka“ i „Kad porastem biću kengur“.Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu. Prošle godine je proglašen Evropskim glumcem godine na Film festivalu u Italiji. Neke od njih su i Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje u predstavi „Hadersfild“, te nagrada grada Beograda za filmsku umetnost, nagrada „Miloš Žutić“ i mnoge druge.


Izvor: B92/N1