Pogledajte s mališanima premijeru predstave „Robin Hud“
akademija28.com

Premijera predstave održaće se 25. februara s početkom u 16 časova u Akademiji 28. Predviđena je za decu do 12 godina, a realizator je pozorišna trupa U.R.A. U predstavi igraju: Predrag Kotur, Aleksandar Jovanović, Predrag Vasić, Maja Ranđić i Milena Đorđević. Rediteljka ovog komada je Milena Đorđević, glumica Narodnog pozorišta, osnivač trupe U.R.A., tekstopisac i veliki humanitarac koji je započeo sijaset humanitarnih akcija.


„Za trupu sam do sada napisala tri dramska teksta, a poslednji sam i režirala. Deca su izuzetna ali i vrlo zahtevna publika. Glumac koji igra dečije predstave mora biti fizički spreman, mora neprestano da radi na svom glasovnom i govornom aparatu i zato su za glumce dečije predstave veliki izazov i trening“, rekla je Milena Đorđević za iSerbia portal.


Milena je igrala u više dečijih predstava, a za ulogu Grdane u predstavi „Uspavana lepotica“ je dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na dečijem festivalu u Bijeljini.

akademija28.com
akademija28.com

Sinopsis predstave: Legendarnu šumu Šervuda proslavio je samo jedan junak – neustrašivi Robin Hud. Iako je Robin Hud priča o odmetniku, koji živi u šumi jer je utekao od zakona, ovo je u stvari prastara tema borbe između dobra i zla. Na jednoj strani imamo pohlepnog i zlog princa Džona, a na drugoj junaka koji se odriče svog staleža zarad borbe za istinu i pravdu i života u čistoj i netaknutoj prirodi. Robin uzima od bogatih i daje siromašnima, bori se za pravdu i jednakost za sve, ali i za očuvanje prirode. Zli princ Džon osim što pljačka siromašne, želi da poseče sve šume, a Robin je svestan koliko je suživot sa prirodom važan za sve nas. Kroz priču o borbi dobra i zla, provlači se i priča o pravoj ljubavi koja uvek nadvlada sve prepreke. Ovo je večna priča ispričana tako da je deca i danas razumeju i podsete se na prave. 

akademija28.com
akademija28.com

„Umetnost, za mene, treba da menja čoveka, edukuje, osvesti, učini ga boljim i samo takvo pozorište koje tera na razmišljanje, promišljanje i promenu za mene je istinski vredno. Glumci koji igraju u trupi su pre svega izuzetno daroviti umetnici i ljudi koji sa mnom učestvuju u kreiranju predstava i projekata sa višim ciljevima, dakle posvećeni i pre svega humani“, rekla je rediteljka predstave Milena Đorđević.


Nakon premijere, zahvaljujući donaciji firme „Lunin Sad“, biće podeljen i određeni broj sadnica, koje na simboličkom planu treba dodatno da ukažu na važnost očuvanja biljnog sveta i životne sredine – sadnice će biti podeljene izvlačenjem brojeva karata.