Premijera filmskog rimejka „Ljubavni slučaj“

Foto: Facebook

U periodu šezdesetih i ranih sedamdesetih godina 20. veka nastala je pojava na jugoslovenskoj kulturnoj i političkoj sceni pod nazivom crni talas. Glavna karakteristika crnog talasa je prikazivanje stvarnosti života onakvom kakva jeste, isključujući idealizam i ulepšanost. Kao najznačajniji predstavnik ove kategorije filmova je Dušan Makavejev. On je svojim delima kritikovao društvo ističući istinost i slobodan duh.

_event_management.gif

U filmu „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“ iz 1967. godine, Dušana Makavejeva, glumili su Eva Ras, Slobodan Aligrudić, Ružica Sokić i Miodrag Andrić. Film je stekao veliku popularnost u zemlji i svetu, a kao najbolje zapamćena scena ostala je kako na krevetu leži naga glumica, Eva Ras, sa crnom mačkom, te je tom scenom glumica postigla svetsku slavu. U to vreme Eva Ras je bila prva YU glumica koja je za potrebe filma bila naga, a upravo taj kadar je uvrstan u jedan od boljih u istorji sveteske kinematografije.

U prvom srpskom rimejku ovog filma igraju: Albin Gitz Salihović, Ana Todorovic Diallo, Marina Bukvički, Anđelko Beroš, Aleksandar Meda Jovanović, Milan Uzelac, Saša Radojević, a ulogu Eve Ras sada glumi Ljuma Penov.

Ljuma_Penov.jpg

Foto: Facebook

Ljumu Penov je glavna uloga u filmu „Crna Zorica“ uvela na velika vrata srpske, ali i svetske kinematografije. Premijera prvog srpskog rimejk filma biće održana u okviru Festivala meta film, 16. decembra od 21.30 časova, u Art bioskopu Kolarca. Pre toga će od 18.00 biti zatvorena projekcija za glumce, ekipu filma i novinare.


Ana, druželjubiva i radoznala studentkinja; voli da piše, vodi intervjue, istražuje i pohađa razne edukativne kurseve.