Predstave za najmlađe na Velikoj sceni „Akademije 28“
Pixabay

Tekst i režiju za predstavu „Avanture Pipi Duge Čarape“ radili su Nikola Marković i Tatjana Milanov. Ova predstava puna je uzbudljivih preokreta i avantura, a Pipi će uz pomoć svog najboljeg druga Sime, poštara Miće, baka Milke i dece, pokušati da nadmudri kradljivce i spasi dragoceno blago. U predstavi igraju Tatjana Milanov, Nikola Marković i Anđela Kiković, a ona je namenjena deci uzrasta od 3 do 12 godina.


Predstava „Princeza na zrnu graška“ nastala je prema motivima istoimene bajke Hansa Kristijana Andersena. Priča govori o skromnoj devojci, koja ne pripada kraljevskom staležu, ali se zaljubljuje u princa. Princ se takođe zaljubljuje u nju, ali im na put staje kraljica koja svog sina želi da oženi pravom princezom. U predstavi igraju: Marija Puškarov-Popović, Katarina Stojanović, Saša Đurašević i Vladimir Cvejić.

Akademija 28
Akademija 28

Pored ovih pozorišnih dela, biće premijerno igrana i predstava „Mali veliki princ“. To je priča o odrastanju dece čiji su roditelji prezauzeti. Mali princ je dečak koji se povlači u sebe, jer ne uspeva da dopre do njih. Ali, kada se roditelji konačno zaigraju sa njim, uvideće koliko su prelepih zajedničkih trenutaka propustili i poželeće da se vrate u detinjstvo. U predstavi igraju: Sandra Arsenijević, Maja Ranđić, Milena Đorđević, Predrag Kotur i Aleksandar Jovanović.


Karte za sve dečije predstave mogu se kupiti na biletarnici „Akademije 28“, svakog radnog dana od 12 do 20 časova, kao i vikendom sat vremena pre početka predstave. Cena karte za sve dečije predstave je 400 dinara, a za grupne i organizovane posete mogući su popusti. Deca do tri godine ne plaćaju kartu.


Izvor: Akademija 28