Beograd: Predstava „Bez dometa na kraj sveta“
Akademija 28

Tekst i režiju predstave potpisuje Mateja Popović, za scenografiju je zaslužan Stojan Đorđević, a Pavle Nikolić je radio kompoziciju i efekte, dok je Srđan Perić bio zadužen za kostim i maske. U predstavi igraju Biljana Mitrović, Stojan Đorđević, Bogdan Bogdanović i Saša Nićiforović.


Radnja predstave odvija se u udaljenom kraljevstvu, na ostrvu Medenija, gde vlada kralj Bubuk. Njegova je velika briga što ljudi danas sve manje čitaju. Čak i na dan Knjigijade za mlade svi njegovi podanici, pa i njegova kćerka Tara, vreme provode na međuostrvskoj dopisnoj mreži (internetu). Osim toga, kralj strepi i od piratske bande iz Ugande.


Predstava „Bez dometa na kraj sveta“ nastala je s ciljem da se deca edukuju o opasnostima koje vrebaju na internetu i daje doprinos u rešavanju ovog sve aktuelnijeg problema. Predstava podstiče na razmišljanje i kod dece razvija svest o kritičkoj upotrebi interneta i društvenih mreža. Namenjena je deci uzrasta od 7 do 13 godina.


Za sve dečije predstave koje se igraju na sceni Akademije 28, karte se mogu nabaviti na biletarnici Akademije 28, radnim danima od 12 do 20 časova ili vikendima sat vremena pre predstave po ceni od 400 dinara. Deca do tri godine ne plaćaju kartu. ​Za grupne i organizovane posete organizovani su popusti u zavisnosti od veličine grupe.


Izvor: Akademija 28