Praktično znanje bez dana prakse ti kuca na vrata!
Beleške

„Moj (budući) posao” je projekat koji ima za cilj realno predstavljanje poslova mladima, kroz seriju modernih, sažetih i zanimljivih Youtube video snimaka. Za samo deset minuta mladi mogu dobiti odgovor na sva važna pitanja koja su ikada imali o izboru budućeg zanimanja i životnog puta. 


Postoji li pouzdaniji način da otkriješ kako izgleda tvoj budući posao nego putem iskrene reči osobe koja se tim poslom zaista bavi? 


Najbolji u svojim profesijama pružaju odgovor na sledeća pitanja:

  •  Čime se baviš? 
  •  Kako izgleda tvoj radni dan? 
  •  Da li radiš samostalno ili u timu? 
  •  Kako se dolazi do tvog posla? 

Novi video snimci sa transkripcijom izlaze svake nedelje u 20h na YouTube kanalu i na sajtu.


Program je namenjen studentima i srednjoškolcima, jer izbor budućeg posla i zanimanja nije lak. 

„Gotovo da ne postoji formula, fakultet ili obuka koja mladu osobu može u potpunosti spremiti za budući posao, i baš zato je poduhvat objašnjenja budućeg posla od strane osoba koje se tim poslom bave, važan korak ka pripremi srednjoškolaca i studenata za dalju karijeru”, izjavio je urednik „Beleške portala”, Mateja Panović.

Beleške
Beleške

Kako urednik portala kaže, za veliki broj pozicija koje će serijal „Moj (budući) posao”  predstaviti, fakultet nije neophodan, naprotiv, cilj projekta je da predstavi sve potencijalne, buduće poslove mladima. Bilo da su u pitanju zanati, poslovi sa srednjom stručnom  spremom ili ipak poslovi koji iziskuju pohađanje neke visokoškolske ustanove, informacija o  tome kako neki posao izgleda, treba da dođe do svih onih koji odlučuju o svojoj budućoj karijeri.


Pored toga što „Moj (budući) posao” opisi poslova nude korisne informacije iz prve ruke, oni nude i dosta korisnih informacija o tome šta treba, a šta ne treba reći na razgovoru za posao, kako se pripremiti. Korisne informacije nude kako zaposleni na tim pozicijama, tako i vrhunski HR menadžeri i saradnici za ljudske resurse koji su se priključili projektu.


Do sada je predstavljen veliki broj poslova!

  1. UX dizajner – Moj (budući) posao – Marko Aleksić
  2. Profesor na fakultetu – Moj (budući) posao – Dr Saša Veljković 
  3. Asistent na fakultetu – Moj (budući) posao – Andrej Josifovski
  4. Menadžer turističke agencije – Moj (budući) posao – Vladimir Drača
  5. Menadžer prevodilačke agencije – Moj (budući) posao – Ana Todorović Radet

I mnogi drugi koje možete pogledati OVDE.

Beleške
Beleške