Počinje treći Srem film fest u Vrdniku!

FOTO: Vojvođanske novine

Otvaranje festivala je 23. septembra u 19.00 u okviru kojeg će biti otvorena izložba fotografija Nacionalnog Parka (NP) „Fruška gora“, pod nazivom „Sve dobre stvari su divlje i slobodne“. Prvi dan, nakon otvaranja i press konferencije, sledi omaž svetski poznatom Vrdničaninu, gitaristi Jovanu Jovičiću, u kojem će posetioci imati priliku da razgovaraju sa umetnikovom ćerkom, ali i da pogledaju dva kratka filma.

EU%20OM.gif

Planirane su tribine, predavanja i obilasci muzeja. Obilaziće se Muzej Srema, „Zasavica“, NP „Fruška gora“, Muzej vučedolske kulture u Vukovaru i Iločka tvrđava. Treći Srem film fest je specifičan i po tome što će se poslednji dan svi gosti u povratku sresti sa biciklistima koji će voziti od Rume do Vrdnika, promovišući ideju „Stare pruge Srbije za biciklističke staze“.

10295402_906508649359780_1366633065003741894_o.jpg
FOTO: Dragan Ametović
Otvaranje drugog Srem film festa

Srem film fest je međunarodni takmičarski festival dokumentarnog filma. Ovaj festival je stalna kulturna manifestacija, a sastoji se od dva glavna programa: takmičarskog i netakmičarskog iz dve kategorije programa: turizam i ekologija.

Članovi ovogodišnjeg žirija su: David Fedele (Australia) – predsednik žirija, Meri Bilić (Srbija) i Branko Vilus (Hrvatska). Direktor festivala je Igor Čolak, umetnički direktor festivala je Dragomir Zupanc, a selektor festivla je Vladimir Perović.

hqdefault.jpg
FOTO: Youtube
Prošlogodišnji pobednik festivala.

Gran pri drugog Srem film festa pripao je Srđanu Đuranoviću i njegovom autorskom delu „Mi i o(p)stale ptice“, a više informacija o tome kako je bilo možete pronaći ovde


Milica je devojčurak, a voli da peva, piše, čita i ne zaboravlja da se smeje.


Pročitajte i:

Naš vitez umetnosti i književnosti
Meri Popins ponovo na velikom platnu!
Energetska efikasnost u Dečijoj ustanovi Irig