Počinje Festival uličnih svirača!

Okupljanje građana i ostalih učesnika povorke će početi u 19 časova na centralnom gradskom trgu, odakle će formirana kolona krenuti u pravcu Podgrađa. Povorku će predvoditi vizuelni umetnici na biciklima VJ Suave iz Brazila, uz učešće Haos animatora, umetničke trupe Sutton Beres Culler iz SAD, studenata Fakulteta tehničkih nauka sa dapertmana za scenski dizajn, članova udruženja Efemera zaduženih za koncept otvaranja, oko 200 biciklista Novosadske biciklističke inicijative i više hiljada građana Novog Sada i drugih posetilaca.

U ostatku programa prve večeri u Podgrađu nastupiće Fratelli Marelli, Human Jukebox, Senor Marcusen i Sava Miletić kvartet.

Saobraćaj za motorna vozila u Bulevaru Mihajla Pupina i na mostu „Varadinska duga" će se tokom svečane povorke odvijati samo jednom trakom, dok će druga biti rezervisana za učesnike. Samo Podgrađe će tokom sva tri dana Festivala biti zatvoreno za saobraćaj od 17 časova do 2 časa posle ponoći. Novosadska biciklistička inicijativa i organizatori Festivala pozivaju građane da na programe manifestacije dođu biciklima, u duhu zdravog života i rasterećenja mogućih saobraćajnih gužvi.

FUS_2016_Satnica_1_dan.jpg

Specijalna autobuska linija za posetioce Festivala će saobraćati na liniji Trg slobode - Podgrađe u petak i subotu od 17 do 23 časa, sa intervalima polaska na svakih jedan sat, a vožnje autobusom će biti besplatne.

Umetnički programi na Festivalu uličnih svirača će u petak i subotu počinjati u 18 časova i završavati se u jedan sat posle ponoći. Preko 160 učesnika, koji na Festival dolaze iz SAD, Brazila, Australije, Velike Britanije, Španije, Italije, Francuske, Nemačke, Poljske, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Srbije, nastupiće na 14 punktova u Podgrađu.

Onlajn_kurs_ATP_manji.gif

Novina Festivala je otvoreni bioskop pored Barutane „Josif", koji će biti realizovan u saradnji sa filmskim festivalom Cinema City.

Buklet sa satnicom i programima Festivala moći će da se dobije u prostorijama Turističke organizacije Novog Sada u Jevrejskoj ulici i u Bulevaru Mihajla Pupina, kao i na info pultu Festivala na Trgu Vladike Nikolaja u Podgrađu.

Ulaz na sve programe će, kao i svake godine, biti besplatan.

Pročitajte i:

Bioskop Gnezdo počinje sa radom!
Civilni sektor podržava RYCO
Završeno decenijsko izdanje Lovefesta!