Početak humanitarne akcije „Da rastemo srećni“

Na konferenciji su se novinarima obratili Vesna Nedeljković pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje, Stefan Lazarević generalni direktor NCR Srbija, Jelena Rakić koordinatorka projekta, Fondacija Ana i Vlade Divac, Edin Škorić bivši odbojkaški reprezentativac i trener Odbojkaškog kluba gluvih „Olimpija“.


Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija će u toku 2018. godine realizovati projekat “Da rastemo srećni” namenjen unapređenju uslova za kvalitetnije obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju. Ovaj projekat biće ostvaren u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Na taj način će kroz nabavku opreme i rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola, deca dobiti jednake šanse za bolje obrazovanje.


Posebna pažnja biće posvećena dobrobiti porodica i roditelja kroz različite sportske, kulturne i društvene aktivnosti, koje će biti organizovane u lokalnim zajednicama uz podršku zaposlenih iz kompanije NCR Srbija. Odabrane škole će biti podržane kroz rekonstrukciju učionica, toaleta i sportskih terena u vrednosti od milion dinara, kao i nabavku potrebnih sredstava kao što su elektronski uređaji i oprema u vrednosti od 350.000 dinara.


U svakom od pet odabranih gradova biće organizovani i Porodični dani, kako bi se promovisala inkluzija i nediskriminacija dece sa smetnjama u razvoju i pružila podrška njihovim porodicama. Porodični dan će biti prilika da se pošalje snažna poruka celom društvu o neophodnosti stvaranja jednakih uslova za srećno odrastanje sve dece u Srbiji.


Na konkurs se mogu prijaviti sve osnovne i srednje škole za decu sa smetanjama u razvoju sa teritorije Republike Srbije. Konkursna dokumentacija i detalji dostupni su na sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac, a rok za prijavljivanje škola je 7.maj 2018. godine.


Izvor: Fondacija Ana i Vlade Divac