Ovi filmovi su festivalski hitovi!
Dom omladine

Gledaoci će moći po veoma pristupačnoj ceni da uživaju u ovim odličnim filmskim ostvarenjima. Filmska revija nosi naziv „Pet zvezdica“, a evo i spisak filmova koji će se prikazivati:


1. Kreativna kontrola
2. Led i nebo
3. Predstava nad predstavama
4. Sudija
5. Kućna nega

Radnja filma „Kreativna kontrola“ je u SAD-u. Žanr ovog filma je naučna fantastika, a režiser je Bendžamin Dikinson. Premijerno će se prikazati 7. oktobra sa početkom u 20.00.

Francuski ekodokumentarac „Led i nebo“ je zatvorio filmski festival u Kanu prošle godine, a režirao ga je reditelj Lik Žake koji je postao svetski priznat 2005. godine, kada je njegov film „Marš pingvina“ osvojio Oskara za najbolji dokumentarac. Film će se projektovati 8. oktobra u 18.00.

Iste večeri, ali sa početkom u 20.00 prikazaće se češki film „Kućna nega“ koji obrađuje najvažnije životne teme. Režirao ga je češki Slávek Horák.

U režiji Benedikta Erlingsona, 9. oktobra će se premijerno prikazati film „Predstava nad predstavama“. Ovaj britansko-islandski film je dokumentarac i nastao je u produkciji BBC-a. Film počinje u 18.00, a ukoliko želite da budete deo sveta cirkusa i karnevala, obavezno pogledajte ovaj film.

Danska televizijska zvezda Sidse Bejbet Nudsen, koju naša publika zna iz serije „Premijerka“, ovog puta će igrati u drami francuskog režisera Kristijana Vinsena. Film je prikazan na festivalu u Veneciji, gde je dobio nagradu za najbolji scenario i najbolju mušku ulogu, koju tumači Fabris Lučini. Film "Sudija" će biti prikazan 9. oktobra u 20.00 i njime će se završiti Filmska revija „Pet zvezdica“ u Domu Omladine.

Karte možete kupiti već od 25. septembra, a Organizator revije je distributerska kuća Five stars i Dom omladine Beograda.

Izvor: Dom omladine Beograda