Otvorena vrata Vojnog aerodroma u Batajnici!
Pixabay

U petak 20. oktobra, Vojni aerodrom u Batajnici biće otvoren za ljubitelje zelenih maskirnih odela i aviona. Ovaj događaj se obeležava na dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, u čast oslobodiocima Beograda.


Aerodrom Batajnica već godinama unazad organizuje Otvoreni dan aerodroma kao i aeromitinge u kojima javnost ima priliku da vidi kako izgleda jedan radni dan poručnika, vojnika ili pilota . Građani mogu da uživaju u spektaklu na nebu, a mališani da po prvi put pogledaju kako izgleda kabina aviona ili helikoptera iznutra.

Pixabay
Pixabay

Vojska Srbije pokazaće svoje operativne sposobnosti pod nazivom „Sloboda 2017“. Po prvi put ćemo biti u prilici da vidimo avione MiG-29, koji su stigli iz Rusije, kao i savremenu opremu vojnika po konceptu 1500. Biće izloženi i novi proizvodi Odbrambene industrije Srbije.


U letačkom delu učestvovaće avijacija Vojske Srbije, a završetak programa obeležiće nastup ruske akro-grupe „Striži“. Prikazu sposobnosti Vojske Srbije prisustvovaće najviše državno i vojno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Republike Srbije.


Pripreme uveliko traju kako bi u petak sve bilo spremno za posetioce, domaće i strane novinare, ali i visoke zvaničnike.

Pixabay
Pixabay