Otvorena „Slobodna Zona"
Pixabay

Slobodnu Zonu" u prepunoj Kombank dvorani svečano je otvorio poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić. On je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što otvara festival.


„Slobodna zona bori se za ljudska prava ne birajući neke atraktivne teme nego na jedan markantan i prepoznatljiv način upravo sučeljavajući se sa gorućim temama iz sfere ljudskih prava“, poručio je Šabić i podsetio na 1793. kada je usvojena Deklaracija o pravima čoveka i građanina sa ciljem da ljudi budu svesni temelja svoje slobode, a vlast smisla svog postojanja

„Svar je svih nas koji želimo da poštujemo druge ljude i koji imamo potrebu za samopoštovanjem da na tu istinu podsećamo i ja mislim da Zona to čini na jedan jako dobar način! Sa iskrenim zadovoljstvom proglašavam 14. Filmski festival Slobodna Zona otvorenim“, dodao je Šabić.

Publici se na otvaranju putem video poruke iz Koreje obratio Teo Yoo, protagonista filma „Leto“ koji je premijerno prikazan na otvaranju. Direktor i selektori festivala pozvali su publiku da u narednim danima uživaju u bogatom filmskom i pratećem programu koji su pripremili.


Izvor: freezonebelgrade.org