Ivanjica: Otvorena izložba „ARLEMM umetnički karavan“
Foto: Dragana Selaković

Arilje će od sledeće subote, 14. jula, dve nedelje biti prestonica kulture. Mali srednjevekovni grad, bogate istorije i tradicije, ispuniće zvuci klasične, duhovne, tradicionalne i džez muzike. Ulicama će se kretati brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije i mnogih drugih zemalja.


ARLEMM će i ove godine okupiti vodeća imena kvalitetne muzičke scene, koji će svoje nastupe imati na najlepšim lokalitetima, u netaknutoj prirodi i prelepim istorijskim prostorima, a edukativne radionice, koncerte, nastavu i izložbe posetiće brojni ljubitelji umetnosti ovog regiona.


Ove godine, u okviru manifestacije ARLEMM, nastupiće istaknuti umetnici, kao što su Bisera Veletanlić, Vasil Hadžimanov, Ju grupa, Divanhana, Divna Ljubojević, Sara Renar, Marko Luis, Neverne bebe, ali i mladi talenti Škole za muzičke talente sa svetski poznatim violončelistom Draganom Đorđevićem Suzukijem i gostima iznenađenja, koji će otvoriti manifestaciju ARLEMM 2018, u subotu 14. jula, od 20.30 časova na Gradskom trgu u Arilju.


Kako bi umetnost bila dostupna svima, ove godine će biti omogućen prenos dešavanja sa ARLEMM-a 2018, uživo putem Telenor mreže, kako bi svi koji ne budu u mogućnosti da posete Arilje, mogli da uživaju u živom prenosu dešavanja, gde god se nalazili.


Izvor: ARLEMM