Otvoren Dranguljar za ljubitelje drangulija

U Beogradu je juče svečano otvoren međunarodni festival Drangulijar u organizaciji Freedom Art Freedom, pod pokroviteljstvom Matice Iseljenika Srbije. Manifestacija ima za cilj promociju umetničkih zanata i primenjenih umetnosti i trajaće do 12. aprila.

Posetioci imaju priliku da uživaju u radovima više od 50 dizajnera i učestvuju u pažljivo kreiranom pratećem programu. Program festivala dizajnerima i posetiocima omogući će da kroz predavanja i besplatne radionice steknu nova znanja, upoznaju uspešne umetnike i sami učestvuju u stvaranju umetničkih radova.

_veb_novinarstvo.gif

Festival je otvorio instrumentalista, koreograf i pevač Milan Vašalić koji svira desetak instrumenata. Da li ste nekada čuli gajde uživo? A da li ste znali da postoji sedam tipova gajdi? Između ostalog, to su imali prilike da čuju oni koji su prisustvovali kratkom muzičkom predavanju Milana Vašalića.

Posetioci će imati priliku da vide i jedinstveni šah u svetu, umetničko delo sa bogovima i bićima iz naše mitologije, delo vajara Jovana Petronijevića.

Ulaz je slobodan. Stoga, ukoliko volite drangulije, odvojite malo svog slobodnog vremena i svratite u Nušićevu 4 da vidite i naučite nešto novo. Najinovativniji nakit i svilene marame oslikane posebnim tehnikama samo su neke od rukotvorina koje imate priliku da vidite, a možda i da naučite sami da ih pravite. Što da ne?


Pročitajte i:

Čarobni napitak za umorne
Priča za neozbiljne devojčice
Zašto je bitno? Čovek sa ulice!