OSSI: Otvoren konkurs za mlade!
Svetionik znanja (Facebook)Projekat „Svetska znanja za razvoj mladih“ je u potrazi za učenicima trećeg i četvrtog razreda srednjih škola u Republici Srbiji!

Cilj Projekta je jačanje svesti o značaju i mogućnostima aktivnog učešća u društvu, kako na lokalnom, tako i na regionalnom, nacionalnom i globalnom nivou, ali i razvijanje potrebnih veština iz neformalnog obrazovanja, komunikacije, pisanja projekata. Imajući u vidu nedostatak omladinskog aktivizma, naročito u manjim ili ruralnim sredinama, kao i među Osetljivim društvenim grupama, pružanje konkretnih smernica, znanja, veština, sposobnosti, razmena iskustava, kao i stručno vođenje i podrška mladima pri osmišljavanju i sprovođenju konkretnih aktivnosti u svojoj lokalnoj zajednici su od izuzetne važnosti za jačanje samopouzdanja, motivacije, preuzimanja odgovornosti, predlaganja rešenja za probleme.

Na Konkurs mogu da se prijave učenice i učenici trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, uključujući i osetljive grupe, iz 15 lokalnih zajednica (gradova) u Republici Srbiji: Beograd, Kraljevo, Čačak, Užice, Sremska Mitrovica, Niš, Gornji Milanovac, Kosovska Mitrovica, Zrenjanin, Subotica, Požarevac, Obrenovac, Kragujevac, Novi Pazar i Zaječar.

Slika_za_objavu_KONKURS.jpg

FOTO: Svetionik znanja (Facebook)

Prijavni formular se nalazi OVDE.

Projektne teme za koje srednjoškolci mogu da se prijave su:
I.Turizam
II.Rešavanje komunalnih problema
III.Sport
IV.Kultura i umetnost
V.Društvena odgovornost i aktivizam

Konkurs se zatvara 6. avgusta u 23.59, a u periodu od 7. avgusta do 9. avgusta 2017. godine će se obaviti selekcija kandidata, na osnovu njihovog profila, motivacije i interesovanja. Komisiju za odabir 4 srednjoškolca iz svake od 15 lokalnih opština (gradova) će činiti 2 člana OSSI-ja i 2 člana partnerskih organizacija za svaku lokalnu samoupravu.