Obeležimo Dan sećanja na Holokaust!

Život je izgubilo više od 11 miliona ljudi. Umrli su u nacisitčkim koncentracionim logorima, od čega je preko 1,5 miliona dece, više od šest miliona Jevreja, preko 500 hiljada Roma, 200 hiljada osoba sa posebnim potrebama, milioni Rusa, Srba, poljskih civila, savezničkih vojnika, između 10 i 15 hiljada homoseksualaca, 1.500 rimokatoličkih sveštenika, hiljadu Jehovinih svedoka.

Prošlost je osnov sadašnjosti i budućnosti zato moramo pamtiti, nikada zaboraviti zla koja su se desila i to samo sa jednim ciljem: da se nikada nikome nigde ne bi ponovo desilo.

EU%20OM.gif

Sećanje i muzika na najlepši način čuvaju uspomenu i pričaju priču o prekinutim snovima, neispevanim pesmama, ali i nadi, ljubavi, veri u bogatstvo različitosti, tolerancije - stoga je program kolažnog tipa: duhovne i tradicionalne kompozicije koje slikaju vreme uoči rata (Zbogom voljena), ratnu destrukciju (Es Brent), tugu (Tužna pesma),sećanje (Tebe pojem, S generacije na generaciju), nadu i ljubav (Hava Nagila, Rodna zemljo, Jerusalim od zlata)

Svi ste pozvani!


Pročitajte i:

Grlite se i pomozite!
Pažnja: Vršnjačko nasilje je sve veći problem!
PR Geštalt rešava vaše probleme! Pitate kako?