Novi Sad: Doček uz Kaliopi i Dušana Svilara
Facebook: Novi Sad 2021

Dok se Doček 2018. dešavao 31. decembra tokom celog dana, uglavnom na otvorenim prostorima i samo u centru grada, 13. januara dočekaćemo Novu godinu samo u toku večeri, isključivo u zatvorenim prostorima, po celom gradu.


Šta ih spaja?


Most interkulturalnosti u kojem se prepliću delovi visoke estetike sa popularnom kulturom, čime visoka kultura dobija novu publiku, a popularna dobija nove standarde i vrednosti, čineći je boljom i kvalitetnijom.


Na više od 21 kultne lokacije među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima.

Grad Novi Sad je doneo odluku da se kandiduje za titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine, kada će ona po prvi put biti dostupna i gradovima i zemljama van Evropske unije. Najznačajniji legat projekta je stavljanje kulture u sam centar društvenog razvoja i posmatranje kulture kao ključa za privredni razvoj društva utemeljen na znanju, inovativnosti i kreativnosti.

Novosadska publika će 13. januara u 20 časova imati priliku da čuje Kaliopine najveće hitove u akustičnoj verziji, te će ovaj koncert predstaviti poseban muzički doživljaj. Ovaj ekskluzivni unplugged koncert biće održan u intimnom prostoru, u Pozorištu mladih.


Posetioci će uživati u Kaliopinoj akustičnoj čaroliji i raskošnom vokalu, kao i u hitovima „Rođeni (Bato)“, „Crno i belo“, „Kofer ljubavi“, „Melem“, „Vučica“, „Mrvica“, „Poželi“, „Probudi me“, „Nevinost“ i drugim.


Studio M ugostiće 13. januara u 21 čas Dušana Svilara koji nastupa uz tamburaške orkestre Osijeka i Novog Sada. Dušan nosi redak pevački talenat koji je svojim glasom i izvođenjem ujedinio operski i popularan način pevanja. 


Proslavio se u televizijskim i pozorišnim muzičkim scenskim nastupima. Egzotičnost koju će doneti spoj njegovog glasa i tamburaških melodija nikako ne smete propustiti!


Iste večeri od 19 časova biće održan koncert Divne Ljubojević koji je već rasprodat, zatim od 22 časa u Quarter-u biće održan nastup CAKE Beats-a i u SKC Fabrika za ljubitelje tehno muzike Paul Ritcha.


Ulaznice su u prodaji u celokupnoj GIGS TIX prodajnoj mreži, a cena ulaznica je od 500 dinara.