Nauči nešto iz predstave „Usudi se, promeni se”
Wikipedia

Predstava je interaktivna i participativna, odnosno, publika će imati priliku da aktivno učestvuje na  sceni, da postanu glumci i glumice. Kroz vežbanje glumačkih/performativnih tehnika, analiziraćemo granice, ustaljenost, nametnutost svakodnevnih uloga i situacija.


Kroz glumu i smeh, širiće se sopstvena iskustva i poglede na svakodnevicu, okruženje i najbliskije  odnose. 


Proces je usmeren tako da se fokusira na otkrivanje intimnog, ličnog, ali i kako je ta sfera  predefinisana, određena društvom i društvenim normama i obrnuto. Istražujući pitanja društvenog i individualnog identiteta, preispitaćemo šta je ono što nas čini takvim kakvi smo kao i odnose u kojima smo. Na kraju, učesnike i učesnice očekuje koktel!

Istraživaćemo, preispitivaćemo svet u kojem mislimo i osećamo da ne pripadamo ili da baš pripadamo, da nam je dat, koji podrazumevamo, kao i odnose koji su nam prirodni, poželjni, (ne)podnošljivi ili na kojima insistiramo.

SRH Srbija radi na kreiranju okruženja koje će biti oslobođeno diskriminacije i rodno ravnopravno, u  kojem će mladi moći da se razvijaju, napreduju i, podržavajući njihov slobodan izbor, donose informisane odluke u pogledu različitih aspekata života, uključujući seksualno i reproduktivno 

zdravlje.


O rediteljki: Jovana Petrović rođena je 1973. godine u Beogradu. Diplomirala je glumu 1997. godine  na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića i Gordane Marić,  gde je upisala i postdiplomske studije. Godine 2005. je radila u Domu Omladine kao urednik  pozorišnog programa. Bavi se humanitarnim radom u više dobrotvornih predstava.