Nastavnici iz Srbije kandidati za najboljeg nastavnika sveta
Pixabay

Katarina Veljković, nastavnica računarstva i informatike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, te Tatjana Marković Topalović, nastavnica fizike u Srednjoj školiDr Andra Jovanović" u Šapcu i Dragan Kuveljić, učitelj u Osnovnoj školiM. Stiković" u Prijepolju, kandidati su za titulu najboljeg nastavnika na svetu.


Odluku je doneo žiri nacionalnog takmičenja, a Udruženje „Živojin Mišić" proglasilo je pobednike koji će se boriti za titulu najboljeg na svetu u okviru projekta „National Teacher Prize".


Fondacija je osnovana 2010. godine, sa uverenjem da je nastavnička profesija ključna za globalnu budućnost, a Udruženje „Živojin Mišić" je partner fondacije od prošle godine. Projekat „Najbolji edukatori Srbije" postao je tako predkvalifikaciono takmičenje za „National Teacher Prize".


Kriterijumi koje su kandidati morali da ispune, a koje propisuje organizator Teacher Prize-a za ovu godinu, bili su: upotreba efektivnih nastavnih praksi koje utiču na kvalitet obrazovanja na globalnom nivou, upotreba inovativnog nastavnog programa koji je inspirisan metodama koje rešavaju nove izazove u budućnosti, lična postignuća, uticaj na zajednicu, razvijanje učenika kao građanina sveta i prepoznavanje njihovog rada od strane zajednice.


Izvor: Infokg.rs