Najveća ruska filharmonija iz Irkutska dolazi u Novi Sad
Pixabay

Naime, atmosferu i ugođaj najvažnijeg novogodišnjeg događaja - koncerta Bečke filharmonije koji se tradicionalno prenosi na svim kontinentima, publika u Novom Sadu sada će moći da doživi i 13. januara na koncertu na kome nastupaju umetnici iz Srbije i Rusije, uz pratnju Irkutskog filharmonijskog orkestra.


Jedan od solista koncerta koji je pred nama, ruski operski pevač, bas Aleksej Tihomirov, nedavno je u jednoj od najslavnijih svetskih operskih kuća, u njujorškoj Metropoliten operi, proglašen najboljim bas vokalom.

Promo - Irkutska filharmonija
Promo - Irkutska filharmonija

Svaki nastup najveće ruske filharmonije događaj je za sebe, dok je repertoar raznovrstan i obiman. Na čelu sa direktorkom Irkutske filharmonije Irinom Kasjanovovom i umetničkim rukovodiocem Gebernatorskog simfonijskog orkestra Ilmarom Lapinjšem, kao jednim od najpoštovanijih umetnika Rusije, ta filharmonija će nastupiti u Novom Sadu sa brojnim solistima među kojima su i Jadranka Jovanović, Ivan Tomašev, Aleksej Tihomirov i Novosađanin, Željko Andrić


Nastupi guvernerskog Simfonijskog orkestra Iskutske oblasti igra važnu ulogu u promovisanju klasične muzike i kulture Sibira. Orkestar je osnovan u jesen 1958. godine, dok 2000. dobija status guvernerske Irkutske oblasne filharmonije.


Spajanje vizuelne umetnosti i muzike, kao univerzalnih jezika koje svi razumemo, izdvaja Doček, a samim tim i Novi Sad kao grad koji će Novosađanima i gostima grada pružiti jedinstven audio-vizuelni doživljaj, 13. januara. Sve informacije o Dočeku i ostalim programima, događajima i umetnicima objavljene su na sajtu Doček.


Izvor: Doček