Najbolji filmovi o ekologiji na osmom „Green Fest”u!
Green Fest

I ove godine na osmom Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest” od 14. do 17. novembra 2017. godine prikazaće se najznačajniji, najbolji i najnoviji filmovi o životnoj zajednici i ekologiji. 


Na ovogodišnjoj manifestaciji prikazaće se osam najznačajnijih dugometražnih filmova o ekologiji koji su obeležili ovu i predhodnu godinu, od kojih će šest doživeti premijeru baš na ovom festivalu.

 

Pored ovih filmova, naćiće se i najboljih 65 kratkomtražnih i srednjemetražnih filmova koji su izabrani od čak 1530 koji su učestvovali na konkursu „Green Fest”-a.

Milovan Milenković
Milovan Milenković

Na festivalu, posetioci će imati priliku i da uživaju u velikom broju izlagačkih postavki, afirmisanih i mladih autora iz inostranstva i zemlje, a takođe će uživati u posebno istaknutom delu obrazovnog programa, panel diskusije pod nazivom „Kako postati (zeleni) milioner?”.

„Sve knjige sam zatvorio, a samo jedna će ostati svim očima otvorena za svagda, knjiga prirode“ J. J. Rousseau

Zvanično otvaranje Međunarodnog festivala zelene kulture „Green Fest” dogodiće se 14. novembra sa početkom u 20 časova modnom revijom mladih dizajnera Jane Petrović i Milice Marinković i studenata Fakulteta za modu iz Slovenije, po nazivom Green Fashion.


Odmah nakon završetka revije sledi srpska premijera jednog od najkompleksinih filmova snimljen predhodnih par godina U poteri za koralom reditelja Džefa Orlovskog koji je kandidat na nagradu Oskar, koji govori o najnovijim naučnim istraživanjima o izbeljivanju korala.

Milovan Milenković
Milovan Milenković

Ulaznice za dugometražne filmove se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, dok je ulaz za sve ostale sadržaje ovogodišnjeg festivala BESPLATAN!


Tekst napisan u okviru projekta: „Život u Big data Eri - nauči šta je vest”