Najbolje predstave na 51. Bitef festivalu!
Vesti

Publika je mogla da uživa u predstavama kao što su šestočasovna predstava „Quizoola!” koja je najavila ovogodišnji festival, neverovatne predstave „Biblija”, „Prvi pokušaj”, 24-časovna predstava „Olimp” flamanskog reditelja Jan Fabra, kao i ne manje bitne predstave „Sneg”,„Carstvo nebesko” i „(Sa)slušanje”.


Međunarodni žiri u sastavu: Marija Ševcova (predsednica žirija), Draško Adžić, Ivan Koruga, Margareta Sorensen i Ivana Sajko, svoju odluku objavio je u beogradskom restoranu „Papalada”.


Predstava „(Sa)slušanje”, reditelja Amir Reza Kuhestanija dobila je specijalnu nagradu „Jovan Ćirilov”.


Grand prix „Mira Trailović” pripala je predstavi „Olimp” za najbolju predstavu u celini.


Osnivač „I&F McCann Grupe” Srđan Šaper, objavio je nagradu publike u ime onih koji su podržali Bitef. Pobednička predstava sa 4,73 procenata glasova publike je predstava „Olimp”.


Šaper je prilikom proglašenja nagrade rekao da ih je ovogodišnje „Epsko putovanje” još jednom uverilo koliko je Bitef zaslužan za promociju Beograda kao važnog centra pozorišne umetnosti, ali i mesta koje može da okupi ljude različitog promišljanja, slobode duha i novih tendencija.


Takođe je izjavio da mu je vrlo drago da se i ove godine podržao Bitef, kao i da su svi oni koji su kupili karte mogli da odgledaju sjajne pozorišne komade i glasaju za najbolju predstavu.


Kako on kaže, Bitef je bio i biće simbol Beograda, a da su svi oni koji ga prate i podržavaju zalog da će to tako i biti.


Politikin žiri jednoglasno je odlučio da ovogodišnja nagrada Politke na 51. Bitefu pripadne predstavi „Olimp” - u slavu kulta tragedije.


„Olimp” Jana Fabra je najbolja predstava na Bitefu! Zasnovana na grčkoj tragediji, koja po oceni kritičara pozorišnu istoriju deli na pre „Olimpa” i posle „Olimpa”.

Bitef tim kao i njegovi gosti, uživali su u svečanoj atmosferi zatvaranja 51. Bitefa uz funky zvuke „Soul Kitchen” benda u dobroj atmosferi kluba „Papalada”.


Vidimo se sledeće godine na 52. Bitef festivalu!

Eventim
Eventim