„Na mlečnom putu“ u Beogradu
Filmski centar Srbije

Emir Kusturica je filmski režiser jugoslovenskog i bosansko-hercegovačkog porekla, scenarista, producent, kompozitor i glumac. Iza njega stoji velika filmska karijera, nagrade za svoje filmove počeo je da dobija još u srednjoj školi. U studentskim danima odneo je pobedu na Festivalu studentskog filma u Karlovim Varima. Dvostruki je dobitnik „Zlatne palme“ filmskog festivala u Kanu.

Na 45. FEST-u, predstavio je film koji nosi naziv „Na mlečnom putu“, u kome Emir Kusturica glumi glavnu ulogu i predstavlja život jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koje je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnih avantura i romansi sa voljenom ženom i na kraju okrenut monaškom životu osvrće se na prošlost, kako svoju, tako i prošlost svoje zemlje.

072519f74a95ea36f571d1e83f1c23bd_XL.jpg

FOTO: START Srbija

Film je zadobio još veću pažnju naših gledalaca zbog glavne ženske uloge koju tumači Monika Beluči, tako da su sa velikom zainteresovanošću film pogledali i oni koji nisu veliki ljubitelji filmova Emira Kusturice. Takođe, u filmu glume i Sloboda Mićalović, koja je proglašena srpskom Monikom, Miki Manojlović i Sergej Trifunović.

19968-na-mlecnom-putu-on-the-milky-road-movie-review-venice-film-festival-2016.jpg

FOTO: Moj Novi Sad

U 125 minuta gledaoci su mogli da uživaju u pravoj ljubavnoj priči ovog para, Koste i Neveste, scenama gde se susrećemo sa bolom, setom, očajem.

45. Međunarodni festival u Beogradu otvoren je ovim filmom i biće premijerno prikazan u glavnom takmičarskom programu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, koji se održava od 31. avgusta do 10. septembra 2017. godine.