„Moj jutarnji smeh” najbolji dugometražni film u Kijevu
Promo

Debitantski dugometražni igrani film reditelja Marka Đorđevića „Moj jutarnji smeh” govori o generaciji koja je previše čuvana od strane svojih roditelja, odrasla „pod staklenim zvonom“ i trenutku kada oni, kao odrasli ljudi, moraju da preuzmu odgovornost i suoče se sa životom. 


Radnja prati Dejana (Filip Ðurić), koji je, iako se bliži tridesetoj, i dalje seksualno neaktivan. Živi sa roditeljima i izrastao je u asocijalnu i nesamostalnu ličnost. Nakon posete vidovnjaku (Nebojša Glogovac), njegov život se menja.


Glumci koji igraju u filmu su: Filip Ðurić, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, Nebojša Glogovac, Bratislav Slavković, Đorđe Đoković, Sonja Isailović, Aleksandar Mitrović, Momčilo Simić, Ema Muratović, Dragan Rašić, Snežana Tatalović i drugi.


Režija i scenario: Marko Đorđević.

„Moj jutarnji smeh” tri puta nagrađivan

Film je u Srbiji prvi put prikazan na Festivalu autorskog filma u Beogradu krajem prošle godine, dok je na 49. Međunarodnom filmskom festivalu u Roterdamu imao internacionalnu premijeru. Pored toga, film je prikazan je na Međunarodnom filmskom festivalu u Visbadenu.


Prošle zime, film je u Srbiji nagrađen na: 

  • Festivalu autorskog filma u Beogradu - Grand Prix „Aleksandar Saša Petrović”,
  • Pančevo Film Festivalu - glavna nagrada i
  • Šumadijskom internacionalnom filmskom festivalu u Kragujevcu - glavna nagrada.

Ovaj film, uz simboličnu uplatu, možete pogledati na Cinesseum-u ovde.

Izvor: Filmski centar Srbije