Mesec posvećen našem nobelovcu - Ivi Andriću!
CeMOKS

Pre dve nedelje otvoren je projekat „Diplomatski potencijal Republike Srbije“, koji se realizuje u saradnji Centrom za međunarodne odnose i kulturnu saradnju (CeMOKS).


Faza projekta „Diplomatski potencijal Republike Srbije“, „Pisci u diplomatiji“, u mesecu novembru biće posvećena našem nobelovcu - Ivi Andriću!

Projekat „Diplomatski potencijal Republike Srbije“ ima za cilj da na interdisciplinaran način predstavi diplomatsko i istorijsko nasleđe srpske države, kao i trenutne kapacitete potencijala Republike Srbije, naročito u smislu budućih izazova na Balkanu, ali i u pogledu digitalnog progresa i geopolitičkih previranja.

Wikipedia
Wikipedia

Prvi događaj će se održati 8. novembra od 17:30 časova na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost. U pitanju je predavanje gospodina Muharema Bazdulja na temu „Ivo Andrić i Mlada Bosna“.


Drugo predavanje je 10. novembra od 17:30 časova na Fakultetu za diplomatiju i bezbednost! Na temu „Ivo Andrić - diplomata i književnik“ pričaće profesor doktor Dragan Stojanović.


Za završetak ove faze u novembru 14. novembra u 16 časova biće organizovana poseta Muzeju Ive Andrića. Zbog ograničenog broja mesta za svaki događaj, najavite svoje prisustvo na: info@ossi.rs . Vidimo se na događajima!