Mame Novosađanke na 8. Maminom bazaru!
Udruženje Mame Novosađanke

Mamin bazar predstavlja mesto na kome članice udruženja Mame Novosađanke prodaju svoju i dečiju polovnu odeću, obuću, igračke, bebi opremu, a na kojem posetioci mogu tu istu robu da kupe po vrlo povoljnim cenama. Na „Bazaru“ će se naći oko 150 mama izlagača kvalitetne polovne robe, koje su prethodno prijavile svoje učešće, a kao posetioci su dobrodošli svi koji žele da se opreme za zimu i predstojeće praznike


Za najmlađe posetioce pripremljeno je slikanje sa Deda Mrazom, njegovim pomoćnikom Elfom i Olafom. Pored toga, pripremljen je i bogat celodnevni muzičko-scenski program. Na sceni će moći da se vide i čuju dečiji horovi, folklorne grupe, džez balet, moderan balet, smeh joga, kapuera, zumba za odrasle i za decu, školice sporta, fitnes za decu i odrasle i zvezda dana Branimir Rosić – leteća gitara. Udruženje Mame Novosađanke - Ana Bogdanović
Udruženje Mame Novosađanke - Ana Bogdanović

Dodatni izlagači „Maminog bazara“ obuhvatiće temu Nove godine i novogodišnjih poklona, pa će posetioci moći na jednom mestu da nađu ponešto za svaku dragu osobu, bilo da su u pitanju deca ili odrasli. 


Kao i inače,  ovogodišnja manifestacija ima humanitarni karakter. Na posebnom štandu stajaće kutija za skupljanje novčane pomoći za porodicu Stojković sa troje dece, koja je nedavno u požaru ostala bez kuće. Skupljaće se odeća i obuća za Dom u Veterniku, kao i donacija  za obnovu  zabavišta „Zlatna greda” u organizaciji roditelja, vaspitača i dece koja su napravila čestitke i poklončiće koje će dobiti svako ko donira novac za opremanje njihovog vrtića. 


U ekološkom kutku Maminog bazara biće postavljene kutije u kojima će se sakupljati PET ambalaža i papir za reciklažu, a deca iz vrtića „Leptirić” izvešće svoju ekološku pesmicu kojom pozivaju sve ljude da budu odgovorni prema svojoj životnoj sredini.

Ulaz na 8. Mamin bazar koji organizuje udruženje „Mame Novosađanke“ ,  je besplatan. Program će se održati u subotu 16. decembra od 10 do 18 časova, na Spensu, na spratu ispred bivše Gradske kafane, a ovogodišnju manifestaciju svečano će otvoriti potpredsednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, Sandra Đanković.