Kruševačka Gimnazija nekad i sad

Kabineti

Gimnazija se oduvek trudila da svojim učenicima obezbedi što bolje uslove za rad. Srazmerno napretku nauke, raste i želja učenika da izučavaju iste. Zbog toga je Gimnazija u poslednjih nekoliko godina renovirala mnoge kabinete. Počnimo od kabineta muzičke kulture gde teorijsku nastavu uz pomoć najnovije tehnologije i ozvučenja sada oplemenjuje i potpun užitak u klasičnim delima.

KABINETI.jpg

Naravno, tu je i kabinet srpskog jezika i književnosti koji sada poseduje pametnu tablu što čini predavanja boljim i učenje lakšim. Još jedan kabinet koji ima pametnu tablu je i kabinet za fiziku koji je nedavno renoviran. Osim pametne table, opremljen je i mnogim drugim stvarima, kao što je, na primer, teleskop, koji se koristi ne samo u sklopu nastave, već i na gimnazijskom festivalu „Dani Eureke'' u naučno-promotivne svrhe. Isto tako, nedavno je potpuno opremljena i laboratorija u kojoj se izvode vežbe za hemiju.

Matura

MATURA.jpg

Od postanka Gimnazije, maturanti proslavljaju maturske večeri, koje označavaju krunu njihovog četvorogodišnjeg školovanja. Iako su na prvi pogled samo modni trendovi drugačiji, promena leži u nečemu što se ne može videti na slici. Sada maturanti šetaju kroz grad od Gimnazije do restorana gde se održava matursko veče.

Zabava

ZABAVA.jpg

Gimnazijalci su odgovorini učenici, ali ipak najviše vole svoje slobodno vreme. Uvek su znali kako da se provedu, tako da se za ovih 150 godina nije mnogo toga promenilo. Gimnazijalci i dalje uživaju u dobroj muzici, druženju sa prijateljima i pokojoj žurki. Nekada, to su bila nasumična okupljanja učenika ove škole, a sada gimnazijski parlament nekoliko puta godišnje organizuje Gimnazijske večeri ili tematske žurke, poput one već tradicionalne, žurke pod maskama, prvog aprila.

ZABAVA2_Z.jpg

Zimovanje

Zimski sportovi su uvek bili popularni među Gimnazijacima. Ono što je drugačije sad u odnosu na nekad je to što sada Gimnazijalci preko planinarske sekcije mogu organizovano ići na zimovanje. Ove godine, išli su i na Kopaonik i na Staru planinu.

ZIMOVANJE.jpg

Ekskurzije

Za ovih 150 godina, sigurna sam da su se po pitanju ekskurzija promenile samo destinacije. Gimnazijaci i dalje obilaze razne znamenitosti, uče nove stvari o drugim državama, kulturama i istorijama, druže se, pevaju u autobusu, zabavljaju se, provode i stvaraju uspomene koje će prepričavati i mnogo nakon što završe Gimnaziju.

EKSKURYIJE.jpg

Venturi

Časopis „Venturi'', školski časopis Gimnazije, u ovom ili onom obliku postoji godinama. Baš ova godišnjica je bila idealna kao povod za pokretanje internet izdanja časopisa! Nekada samo na papiru, gde su oni srećnici koji su uzeli broj mogli da uživaju u trudu i radu redakcije, a sada i na onlajn platformi, gde će bilo ko moći da vidi zašto je to kruševačka Gimnazija posebna, kao i da pročita mnoge druge zanimljive stvari!

VENTURIV.jpg
Fotografije su preuzete sa facebook-a ili su u vlasništvu autora